300 jaar Grens

Het provinciebestuur West-Vlaanderen en Le Département du Nord heeft vzw de BOOT aangesteld als Artistiek Coördinator voor het Interregproject ‘300 jaar grens’. De BOOT valt de grote eer te beurt de viering van de 300ste verjaardag van de Frans-Belgische grens luister bij te zetten. Die werd definitief getrokken in 1713 naar aanleiding van de Vrede van Utrecht. In onze nieuwsbrieven zullen we u graag op de hoogte houden van de vele feestelijke én prestigieuze gebeurtenissen. Er zal grensoverschrijdend worden gepicknickt, er komt een prachtig boek, én we richten de schijnwerpers op grenspalen en grensposten.

De BOOT wil zich graag laten inspireren door beeldhouwers, dansers, schrijvers, fotografen, koren, steenkappers, zangers, choreografen, muziekmakers, videokunstenaars kortom door mensen met creatieve ideeën. Suggesties zijn altijd welkom op het gebruikelijke adres info@deboot.be
Voor dit project is een budget van meer dan 300.000 euro vrijgemaakt. Het ging van start op 1 oktober 2012 en eindigt op 31 maart 2014. De lancering van het project is voorzien eind februari 2013.