De Boot
Koen Cornelus

To stay

The de BOOT vessels are moored on the Ieper-IJzer Canal, at Driegrachten Bridge in Merkem, western Belgium, about 25 km from the North Sea. This idyllic spot is a recreational hub, ideally located between the towns of Ieper (14km) and Diksmuide (10 km) and the municipalities of Houthulst (10 km) and Lo-Reninge (8km).

From here visitors can explore the area by bike, canoe or solar boat, on foot, by covered wagon or by mule. Detailed walking and cycling maps are available at democratic prices. De BOOT is equipped with a bar. Cyclists and walkers can eat their picnics on board.

Lees meer

De Boot

Sail

The customer is truly king on our ship from 1929. Enjoy this exclusive cruise on the cleanest canal in the Westhoek. Below you will find some suggestions.

De Boot
Vanaf
€ 750

Niemandswater '14-'18

We varen op het ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug, en de eerste gasaanvallen in Steenstraete. Onderweg zien we ook het monument van de Gebroeders van Raemdonck, het verzoeningskruis en de Knokkebrug. Schipper Bart vertelt en geeft uitleg. Je mag zelf voor de catering zorgen, maar je kunt die ook bij ons bestellen.

zomerse vaartocht
Vanaf
€ 1100

Dagtochten naar Ieper, Diksmuide of Fintele

Met een ervaren schipper vertrekken we naar onze bestemming Diksmuide, Fintele, of Ieper. Kies je voor een tweedaagse, dan kunnen we eventueel naar Nieuwpoort varen. Steek gerust de handen uit de mouwen, want wie wil is zelf matroos. Of opteer voor de Bachten-de-Kupe-cruise. Dan varen we drie dagen, en kan je al dan niet Ieper, Veurne, Nieuwpoort en Diksmuide combineren.

punters
Vanaf
€ 40

Zelf varen

Met onze zonneboten kun je zelf het ieperleekanaal of de IJzer verkennen. Er is plaats voor zes personen aan boord. Een vaarbewijs is niet nodig.

De Boot

Begeleide activiteiten

De Boot is gespecialiseerd in het op maat snijden van arrangementen voor scholen, verenigingen, families, bedrijven en andere groepen.

Per fiets, te voet, per kano, zonneboot en/of huifkar word je geleid langs de mooiste hoekjes van de Ijzerstreek, het bosrijke platteland van Houthulst of je krijgt verhalen te horen uit de Eerste Wereldoorlog. We bieden ook tochten aan voor cyclosportieven!

Alle begeleide activiteiten

Uitgelicht

affiche Verschijningen

De Verschijningen

In 2024 zijn we weer toe aan Mannelijke Verschijningen. Acteur Dimitri Leue, fotograaf Stephan Vanfleteren, CEO bpost Chris Peeters, viroloog Marc Van Ranst, schrijver/dichter Peter Verhelst en documentairemaker Paul Jambers lezen een zelfgeschreven tekst over moeder/het moederschap voor. Kristien Hemmerechts presenteert. Claris & Rose zorgt voor de muzikale toets!

Bisschop Johan Bonny
philippe verhoeven

25 jaar de BOOT

We staan stil bij water met woord en beeld!

De Boot
3 uur 30 minuten

Varen met de St-Antoine, een binnenschip uit 1929

Kom aan boord van onze St-Antoine voor de tocht Niemandswater ‘14-‘18. We varen op het Ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug en de eerste gasaanvallen in Steenstraete.

Read more