Over de Boot

Vzw de BOOT is een non-profit-organisatie en biedt in de breedste zin van het woord begeleide tochten en (speelse) arrangementen rond ecotoerisme aan. We doen dat in het Nl/Fr/Eng.

 

De Boot

In de westhoek

We wonen in de Westhoek, in het westen van België op een boogscheut van zowel de Franse grens als van de Noordzee. Je kan bij ons varen en logeren, of de boten afhuren voor vergaderingen, recepties en teambuildings of je komt bij ons gewoon tot rust. Inhoudelijk worden de thema’s fauna en flora, Eerste Wereldoorlog en ecologie aangehaald.

Of we klutsen ze door elkaar. We bezoeken de vlakke polders, de overstroombare broeken, een lage-energiewoning, een oude windmolen. We werken à la carte en zijn gespecialiseerd in het onthaal van kleine groepen (scholen, families, bedrijven, vrienden). In de zomer leven we van fiets- en wandeltoerisme en is onze bar dagelijks open van 12:30 tot 19:00. Je kan er je eigen picknick opeten of ons exclusief huisbier TISNATINDEBROEKEN proeven. Daarnaast verzorgt vzw de BOOT voor scholen en/of verenigingen infosessies omtrent ecologie, al dan niet op verplaatsing.

We proberen een beetje Afrikaanse 'exotique' in de Westhoek te brengen. Met 'Où est le problème?' geraakt een mens al redelijk ver...

Wereldfietser Bart Castelein
De Boot
Koen Cornelus

Bart Castelein

Bart Castelein is mede-oprichter, bestuurder, eindverantwoordelijke, schipper, molenaar, gids. Houdt zich voornamelijk bezig met de promotie, website, logés, rondvaarten, administratie, klusjes, en alle ecotoepassingen. Ook steekt/stak hij heel wat energie in het Poolse project Boot2Lubelskie, nam op vraag van de provincie West-Vlaanderen en Le département du Nord het artistieke coördinatieschap van 300 jaar Grens op zich, organiseerde samen met de gemeenten Houthulst, Zonnebeke, Wervik en Mesen de Bestanden, en pakt jaar na jaar uit met de Verschijningen.

Vzw de BOOT kan maar overleven dankzij jobstudenten en een grote poule vrijwilligers waarop we altijd kunnen rekenen. Merci merci!

Bart Castelein

Projecten

Naast onze core-business organiseren wij eveneens projecten die de Westhoek mee helpen kleuren.

affiche Verschijningen

De Verschijningen

In 2024 zijn we weer toe aan Mannelijke Verschijningen. Acteur Dimitri Leue, fotograaf Stephan Vanfleteren, CEO bpost Chris Peeters, viroloog Marc Van Ranst, schrijver/dichter Peter Verhelst en documentairemaker Paul Jambers lezen een zelfgeschreven tekst over moeder/het moederschap voor. Kristien Hemmerechts presenteert. Claris & Rose zorgt voor de muzikale toets!

Bisschop Johan Bonny
philippe verhoeven

25 jaar de BOOT

We staan stil bij water met woord en beeld!

dauwtrip

Nieuwsbrief juli '24

Iedere maand sturen we een nieuwsbrief naar zo'n 10.000 adressen.