Projecten

Naast onze core-business organiseren wij eveneens projecten die een boost geven aan de Westhoek

Enkele voorbeelden

 

De Verschijningen

Ieder jaar op Moederdag komen 5 bekende madammen een zelfgeschreven tekst over moeder voorlezen. Het decor is uniek. Het moederschip de BOOT is de tribune. De Verschijningen lezen hun tekst voor op een occasioneel eiland op het water. Soms speels, vaak emotioneel, maar altijd intens. Noordschotebroek is achtergrond. Om de vijf jaar zijn het mannen die een tekst over hun moeder mogen komen voorlezen... In 2009 en 2014 was het van dat. Nu zijn we weer aan de periode van de madammen.

 

De Bestanden

Ter herdenking van het historische verzet van gewone soldaten tegen het oorlogsgeweld werden De Bestanden in het leven geroepen. Zowel in Vlaanderen als in Polen weigerden soldaten de ‘vijand’ nog langer te beschieten. In Polen gebeurde dit rond Pasen 1916, in Vlaanderen rond Kerstmis 1914. Op diverse plekken in de Westhoek zijn er concerten die verwijzen naar die bestanden. Er werd voor de naam De Bestanden gekozen omdat er tijdens de Eerste Wereldoorlog dus kort sprake was van een wapenstilstand.

 

300 jaar Grens

Het provinciebestuur West-Vlaanderen en Le Département du Nord heeft vzw de BOOT aangesteld als Artistiek Coördinator voor het Interregproject ‘300 jaar grens’. De BOOT valt de grote eer te beurt de viering van de 300ste verjaardag van de Frans-Belgische grens luister bij te zetten. Die werd definitief getrokken in 1713 naar aanleiding van de Vrede van Utrecht. In onze nieuwsbrieven zullen we u graag op de hoogte houden van de vele feestelijke én prestigieuze gebeurtenissen. Er zal grensoverschrijdend worden gepicknickt, er komt een prachtig boek, én we richten de schijnwerpers op grenspalen en grensposten.

 
 

Onze Poolse Vrienden

Op een dag in 2007 werd de BOOT benaderd door mensen van VOKA Oost-Vlaanderen en het Pools Bureau voor Toerisme uit Brussel met een heel concrete vraag: “Zou het mogelijk zijn om in een agrarisch gebied in Polen een soort vzw de BOOT op te richten?”